Agenda

Provincie Antwerpen organiseert regelmatig praktijkgerichte opleidingen, studiedagen en overlegmomenten over actuele milieu- en duurzaamheidsthema’s. Hier ontdek je er alles over.

25/06

Webinar circulair bouwen - maak jouw lokaal bestuur klimaatveilig

Benieuwd hoe je door slim te ontwerpen de impact en uitstoot van je gebouwen drastisch verlaagt? Sluit dan zeker aan bij dit webinar en ontdek de kracht van circulair bouwen! Op dinsdag 25 juni toont provincie Antwerpen hoe je zo op lange termijn kosten bespaart en je gebouwen klaar maakt voor een klimaatveilige toekomst.

Lees meer

12/09

Studiedag bodem i.s.m. OVAM

Meer info volgt.

24/09

Basisopleiding “Van warmtezonering naar warmtebeleid”

De provincie Antwerpen helpt met de basisopleiding “Van warmtezonering naar warmtebeleid” gemeenten op weg om een warmteplan op te maken. Tijdens deze opleiding krijgen gemeenten alle bestaande plannen, tools en kaarten voorgeschoteld. Samen gaan we aan de slag om deze te vertalen tot een concreet plan. Interesse? Hou onze evenementenpagina in de gaten, binnenkort vind je hier meer info en een inschrijvingslink.

Evenementenpagina

25/09

Startdag opleiding “Lokaal toezichthouder milieuhandhaving”

Sinds de toepassing van het milieuhandhavingsdecreet gebeurt alle milieuhandhaving door toezichthouders. Lokale en provinciale besturen duiden deze toezichthouders aan na het behalen van een bekwaamheidsbewijs. In 2024-2025 organiseren het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) en AP Hogeschool-Inovant hiervoor samen de opleiding 'Lokaal toezichthouder milieuhandhaving'.

Lees meer

01/10

Provinciale Landschapsdag De Zuidrand

Gaat door in Theaterzaal Vooruit in Boechout. Meer info volgt.

03/10

Kinderen en jongeren, natuurlijk gezond!

Nieuwe inzichten over de positieve effecten van natuur op gezondheid, aangevuld met boeiende workshops om dat zelf te ervaren.

Meer info vanaf augustus op de provinciale website

18 & 25/10

Opleiding ‘Hoe bouw ik een Europees project’?

Wat staat er allemaal in een Europese subsidieaanvraag? Hoe kan je jouw projectidee laten passen in zo'n aanvraag? Hoe beschrijf je het beste je project? Wat is het doel? Wat is het resultaat? Hoe formuleer je activiteiten en werkpakketten? Op al deze vragen krijg je in de opleiding 'Hoe bouw ik een Europees project?' een antwoord.

Schrijf je in
Terug naar inhoudstafel