Agenda
Provincie Antwerpen organiseert regelmatig praktijkgerichte opleidingen, studiedagen en overlegmomenten over actuele milieu- en duurzaamheidsthema’s. Hier ontdek je er alles over.
28 & 29/11
Workshop warmtenetten
Op dag 1 geven tal van sprekers en experten een stand van zaken over warmtenetten- zowel in Vlaanderen als daarbuiten. Daarnaast is er ruimte voor zowel meer technische als meer beleidsmatige thema’s. Dag 2 bezoeken we enkele technische projecten om te praktijkkant te leren kennen.
11/12
Studiedag Veiliger verkeer op landelijke wegen
Het onderzoeksproject “Fix the mix op landelijke wegen” is geland! Vandaag stellen Fietsberaad Vlaanderen en Provincie Antwerpen het afwegingskader voor. We geven ook een forum aan interessante sprekers, duiken we in goede praktijken van over het hele land en leren we je vooral hoe je het afwegingskader zelf in de praktijk kan toepassen.
12/12
Webinar: dienst Integraal Waterbeleid neemt je mee aan boord
Waterbeleid, een boeiende materie die niet stilstaat. Ook de provinciale dienst Integraal Waterbeleid is zichzelf daarom voortdurend aan het vernieuwen.
Op 12 december geven collega's een aantal korte toelichtingen over recente wijzigingen of ontwikkelingen.
Alle praktische info over dit webinar lees je op onze website. Schrijf je in via deze link vóór 10 december.
14/12
Workshop 'Collega's betrekken bij klimaatacties'
Tijdens deze workshop, georganiseerd door KlimaatContact vzw, bieden we je handvaten om collega’s te enthousiasmeren en het belang te doen inzien van de integratie van klimaatplannen in de hele organisatie. Op die manier creëer je intern meer draagvlak en wordt het eenvoudiger om klimaatdoelstellingen samen te realiseren.
19/12
Interactieve infosessie everzwijnenbeheer
De populatie everzwijnen in Vlaanderen neemt sinds enkele jaren sterk toe. Ook in de provincie Antwerpen zullen we in de nabije toekomst meer en meer met deze soort in aanraking komen. Om schade aan akkers en tuinen te voorkomen, is het raadzaam om tijdig in te grijpen. Maar hoe doe je dat best? Ontdek tijdens deze workshop waarom everzwijnen jouw aandacht verdienen - ook al werden ze nog niet in jouw stad/gemeente gespot!
23/01
Duurzaamheidsoverleg
Meer info volgt.
01/02
Event : Natuurbeheer en gezondheid
Ontdek op dit event hoe je groenonderhoud en natuurbeheer kan aanpassen om het tekenrisico te beperken en hoe je natuurbeheer kan afstemmen op de behoeften van verschillende kwetsbare doelgroepen.
Meer info volgt.
10/02
ANKONA ontmoetingsdag
Tijdens de jaarlijkse ANKONA-ontmoetingsdag brengen we professionelen en liefhebbers samen rond thema's als biodiversiteit, natuurstudie en landschapsontwikkeling. De ontmoetingsdag is hét moment om kennis en contacten uit te wisselen.Dit jaar zitten we op een nieuwe locatie: UA-campus Drie Eiken, gebouw O. Meer info over het programma volgt midden december.
19 & 26/03
Opleiding 'Hoe schrijf ik een Europees project?'
Wat staat er allemaal in een Europese subsidieaanvraag? Hoe kan je jouw projectidee laten passen in zo'n aanvraag? Hoe beschrijf je het beste je project? Wat is het doel? Wat is het resultaat? Hoe schrijf je activiteiten en werkpakketten? Op al deze vragen krijg je in de opleiding 'Hoe schrijf ik een Europees project?' een antwoord.