ROND DE TAFEL

De experten achter het provinciaal klimaatplan

Schrijfteam lanceert Plan Vandaag, voor het veilige klimaat van morgen

Provincie Antwerpen maakt zich klaar voor een leefbare en klimaatveilige toekomst. En die begint vandaag, de dag waarop we Plan Vandaag lanceren. Dat is ons ambitieuze beleids- en actieplan. Of ook: plan vandaag, voor het veilige klimaat van morgen. Plan Vandaag is het antwoord van de provincie Antwerpen op de drie doelstellingen die het Burgemeestersconvenant voor klimaat en energie vooropstelt. En net als onze gemeenten doen we dit niet enkel voor onze eigen organisatie, maar op het hele grondgebied. Van Arendonk tot Zoersel. Van Aartselaar tot Zwijndrecht. En overal daartussenin. Waar we naartoe willen? Dat bepalen onze zeven strategische doelstellingen (SD). Plan Vandaag werd geschreven door collega’s uit verschillende diensten. Dit enthousiaste schrijfteam vertelt graag zelf meer.

Plan Vandaag

– Goedele De Vos

– Katrien Meyns

– Wim Van Acker

– Sam Van Gelder

Het klimaatbewustzijn groeit bij iederéén.

– Sarah Wouters

We versterken de open ruimte als klimaatbuffer.

– Colette De Smet

We versterken de open ruimte als klimaatbuffer.

– Maarten Vandervelpen

Onze stads- en dorpskernen zijn klimaatneutraal én klimaatveilig.

– Tine Van Passel

Onze energie is maximaal lokaal en hernieuwbaar.

– An De Vriendt

Onze mobiliteit is gezond met minder CO₂-uitstoot.

– Sara Van Elsacker

Onze economie is klimaatneutraal én klimaatveilig georganiseerd.

– Barbara Van Aert

Met wie geven we invulling geven aan ons plan?

Dat doen we met al wie er belang bij heeft en evenveel goesting heeft als wij. Zo staan we onze gemeenten bij met expertise en raad op maat. We ondersteunen je bij het bedenken, plannen en uitvoeren van klimaatacties en -realisaties. We reiken je de handvaten aan voor een provincie in verandering, op weg naar een klimaatneutrale én klimaatveilige toekomst. Hoe we dat concreet doen? Dat vertellen we je graag op onze nieuwe website www.planvandaag.be.

Meer weten?

Goedele De Vos