IN BEELD


Boompjes planten en tellen met nieuwe Antwerpse bosteller

Tijdens het huidige plantseizoen planten we zo’n 23 hectare bos in onze provincie. Benieuwd hoeveel hectare bos en hoeveel boompjes de grond in gingen? Volg onze provinciale bosteller en tel met ons mee. Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Op de pagina van de bosteller vind je een overzicht van de publieksaanplantingen van de Antwerpse Bosgroepen dit najaar. Je bent van harte welkom.

Bebossen doe je met je Bosgroep

Sinds de lancering van het bosuitbreidingsplan ‘Meer bos voor Vlaanderen’ vorig jaar gingen al heel wat extra boompjes de grond in. Vlaanderen wil 4000 hectare extra bos realiseren tegen 2024. De Bosgroepen zijn daarbij hét aanspreekpunt voor lokale besturen.

De provincie ondersteunt deze doelstelling ten volle. Bovenop de provinciale basisfinanciering voor de Bosgroepen maakte de provincie een miljoen euro vrij.

Daarmee worden lokale besturen nog beter ondersteund en ontzorgd bij hun bosuitbreidingsplannen. Zo komen er vier nieuwe medewerkers bosuitbreiding bij en is er een nieuw beleidskader gericht op het volledige proces van A(anplant) tot Z(orgeloos) beheer.

Handen uit de mouwen, boompjes in de grond? De provincie en Bosgroepen zijn er helemaal klaar voor!

Meer weten?

Sander De Schryver


Provinciaal projectcoördinator bosuitbreiding

Deel dit artikel

Ook interessant
voor jou...

Valerie Trouet en de rol van bomen in het klimaat